Digitale eksamensbeviser til dimittender

Når du har færdiggjort din bacheloruddannelse, kandidatuddannelse eller masteruddannelse på Københavns Universitet, vil du modtage et digitalt eksamensbevis med Digital Post. Beviset kan du downloade og gemme på din computer, hvorefter du kan sende det til potentielle arbejdsgivere, akkurat som hvis du havde scannet et fysisk bevis.

Har du tidligere modtaget et fysisk eksamensbevis, vil du ikke modtage det samme eksamensbevis digitalt også.

Deling af eksamensbeviset

 

Fra din mit.dk indbakke har du mulighed for at videresende dit bevis til en offentlig myndighed med sikker post, på en sådan måde at modtageren kan se, at beviset er det originale, og ikke er blevet redigeret undervejs.

For at videresende beviset til en registreret modtager, kræver det at modtageren har oplyst dig, hvilken sikker postkasse på modtagerens institution, du skal vælge.

Sådan gør du

 1. Log på mit.dk og stå i din indbakke. Hver besked der ligger i indbakken er markeret med et bogstav i en farvet cirkel. Dit bevis fra Københavns Universitet har Københavns Universitet som afsender, og er markeret med bogstavet K.

 2. Klik på bogstavet, hvilket gør at beskeden er markeret. Bogstavet skifter til et hak, for at vise markeringen.

 3. Klik på knappen ”Videresend”, som popper op nederst på skærmen.

 4. Klik på ”Videresend som digital post”. Højre side af skærmbillede ændrer sig nu til en sektion, hvor du skal vælge den rigtige modtager, og evt. tilknytte en personlig kommentar til den videresendte besked.

 5. Klik på plus-tegnet efter ordet "Til:". Dette åbner en pop-up, hvor du skal vælge den institution du vil sende til.

 6. Start med at taste navnet i søgefeltet øverst, og tryk derefter Enter, hvilket bringer en række søgeresultater frem i listen derunder. Du kan enten vælge institutionens hovedpostkasse, eller en specifik underpostkasse, hvis du er blevet bedt om at vælge én. Sæt et hak ud for den postkasse du vælger.

 7. Klik på knappen ”Send til modtager”. Dette registrerer den valgte postkasse som modtager på beskeden, og lukker pop-uppen.

 8. Klik til sidst på knappen ”Send”, hvilket videresender beskeden til den valgte postkasse.

 

 

Fra din borger.dk indbakke har du mulighed for at videresende dit bevis til en offentlig myndighed med sikker post, på en sådan måde at modtageren kan se, at beviset er det originale, og ikke er blevet redigeret undervejs.

For at videresende beviset til en registreret modtager, kræver det at modtageren har oplyst dig, hvilken sikker postkasse på modtagerens institution, du skal vælge.

Sådan gør du:

 1. Log på borger.dk og stå i din indbakke. Klik på dit bevis fra Københavns Universitet.

 2. Klik på knappen ”Videresend”, øverst i beskedens menu.

 3. Vælg "Myndighed" som modtager af beskeden. Klik på "Fortsæt".

 4. Beskeden ændrer sig til en underside med forskellige felter du kan udfylde. Klik på "Vælg myndighed".

 5. Herefter skal du vælge, hvilken type offentlig myndighed din modtager tilhører. Hvis du f.eks. vil sende til en kommune, skal du vælge "Kommuner", og hvis du vil sende til en uddannelsesinstitution, skal du vælge "Øvrige myndigheder".

 6. Når du har fundet den korrekte myndighed, så klik på navnet. Den valgte myndighed bliver nu indsat som modtager af beskeden.

 7. Herefter skal du vælge en kategori, som er en mere snævert defineret underafdeling af den valgte myndighed. Mulighederne vil variere afhængig af den valgte modtager, så du skal vide på forhold, hvilken kategori du skal vælge. Når du har valgt den relevante kategori, så bliver den indsat som den specifikke modtager af beskeden.

 8. Når Myndighed og Kategori er udfyldt i din besked, kan du sende den. Klik på knappen "Send" i bunden af beskeden for at sende.

 

 

Fra din eBoks indbakke har du mulighed for at videresende dit bevis til en offentlig myndighed med sikker post, på en sådan måde at modtageren kan se, at beviset er det originale, og ikke er blevet redigeret undervejs.

For at videresende beviset til en registreret modtager, kræver det at modtageren har oplyst dig, hvilken sikker postkasse på modtagerens institution, du skal vælge.

Sådan gør du:

 1. Log på din eBoks, hvor du starter på fanebladet "Overblik".

 2. Klik over til fanebladet "Post fra det offentlige". Find dit bevis fra Københavns Universitet, og marker beskeden i tjekboksen til venstre.

 3. Klik på knappen ”Videresend”, øverst i indbakkens menu. Der åbnes en pop-up med titlen "Videresend".

 4. Klik på knappen "Vælg". Pop-uppen ændrer sig nu til "Vælg modtager".

 5. Her kan du søge efter navnet på den myndighed, du vil videresende til. I søgeresultaterne kan du klikke dig videre til det mest præcise resultat for modtagerpostkassen. Klik på navnet på postkassen når du har fundet den, og postkassen bliver nu sat ind som modtager af beskeden.

 6. Når Myndighed og Kategori er udfyldt i din besked, kan du sende den. Klik på knappen "Send" i bunden af beskeden for at sende.

 

Spørgsmål og svar 

 

 

 

 

 

 

Du vil automatisk modtage dit eksamensbevis i din Digital Post inden for to måneder efter din sidste eksamen. Juli måned tæller ikke med i de to måneder på grund af ferie.

Du kan kontakte det udstedende fakultet hvis du har udfordringer med dette, og som midlertidig løsning kan du f.eks. lave en karakterudskrift fra din selvbetjening på KUnet.​​

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Du skal kontakte det udstedende fakultet, som kan gensende dit digitale bevis til din Digital Post.

Find kontaktinformation på fakulteterne her

 

 

Du skal kontakte det udstedende fakultet, som kan lave og sende en certificeret kopi af dit eksamensbevis til din postadresse. Husk at oplyse, hvilken postadresse du ønsker, beviset skal sendes til. 

Find kontaktinformation på fakulteterne her

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvis du ikke længere har adgang til din Digital Post, har du mulighed for at få tilsendt dit eksamensbevis til din KUmail. Du har adgang til din KUmail i 14 måneder, fra du dimitterer. 

Kontakt det udstedende fakultet for at få dit bevis sendt til din KUmail

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvis du ikke er indskrevet på Københavns Universitet med et dansk cpr-nummer, vil du modtage dit digitale eksamensbevis på din KUmail.

Du har adgang til din KUmail i 14 måneder fra du dimitterer. 

Er du i tvivl om, hvordan du får dit digitale eksamensbevis, kan du kontakte det udstedende fakultet.

Find kontaktinformation på fakulteterne her.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvis du har glemt dit brugernavn og/eller adgangskode, kan du få hjælp til login.

Har du stadig problemer, kan du kontakte KU-IT.

 

 

Hvis du skal bruge dit eksamensbevis til et formål, hvor dit digitale bevis ikke bliver accepteret, f.eks. ved ansøgning til et udenlandsk universitet, så kontakt det udstedende fakultet. Du kan f.eks. få certificerede kopier af dit digitale bevis, som underskrives af administrationen.

Find kontaktinformation på fakulteterne her.

 

 

Du kan få dit eksamensbevis fra KU apostillepåtegnet, hvis du får det printet ud og underskrevet af fakultetet, og overleverer denne kopi til Udenrigsministeriets legaliseringskontor. Du kan ikke få dit digitale bevis påtegnet ved at uploade det, da KU's digitale beviser ikke indeholder en digital signatur.

Apostiller er en international standard, som kan påføres officielle dokumenter for at godtgøre deres gyldighed overfor udenlandske institutioner og aktører.

Du kan finde en vejledning i apostiller på Legaliseringskontorets hjemmeside her: https://um.dk/da/rejse-og-ophold/legalisering/legalisering-danske-dokumenter/

 

 

Hvis du har skiftet navn i forbindelse med juridisk kønsskifte, kan du få udstedt et nyt eksamensbevis med de nye personoplysninger. Du kan kontakte det udstedende fakultet, som hjælper dig videre i processen.

Hvis du har skiftet navn af andre årsager, kan du desværre ikke få udstedt et nyt eksamensbevis. Hvis du har brug for at vise sammenhængen mellem dit tidligere og nuværende navn, kan du vedlægge navneattest til dit eksamensbevis, når du skal sende det til f.eks. arbejdspladser. På den måde kommer modtageren ikke i tvivl om din identitet.